Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Πώς να μετατρέψετε δωρεάν ένα αρχείο από doc σε pdf

Έμαθα πως ,από το διαδίκτυο, μπορώ να μετατρέψω .doc αρχεία σε pdf.Χρήσιμο για όταν τίποτα άλλο δεν δουλεύει(ή νομίζεις ότι τίποτα άλλο δεν μπορεί να δουλέψει!)
Το ERROR στην οθόνη μου(this application has failed to start because DCIMAN32.dll was not found) προσπαθώντας να χρησιμοποιήσω το Acrobat  και μετά από αναζήτηση βοήθειας από συμφοιτητή μου,με οδήγησε στο να ψάξω(στον σωτήρα μας,το διαδίκτυο) και να βρω  τα εξής και τα παρουσιάζω(το πρόβλημα -ERROR παραμένει στο Η/Υ αλλά όχι στο κινητό όπου τα βλέπω από εκεί):
Πολλοί δικτυακοί τόποι προσφέρουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες τους να μετατρέψουν αρχεία του word και άλλων formats σε αρχεία pdf και μάλιστα online. Ο χρήστης μπορεί να κατεβάσει άμεσα στον υπολογιστή του τα αρχεία pdf που δημιουργήθηκαν ή να τα πάρει στο e-mail του. Η μετατροπή είναι δωρεάν, όμως σε κάποια sites ενδέχεται να υπάρχουν περιορισμοί όπως το μέγεθος του αρχείου ή η ενσωμάτωση κάποιας διαφήμισης στο τελικό έγγραφο. Για να βρείτε τις ιστοσελίδες που μετατρέπουν δωρεάν τα αρχεία του Word σε pdf ακολουθείστε τα παρακάτω...



Θα χρειαστείτε
  • Υπολογιστή
  • Σύνδεση στο Internet
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανοίξτε το Browser (π.χ Internet Explorer) του υπολογιστή σας και ανοίξτε τη
 ιστοσελίδα της μηχανής αναζήτησης (Google, Yahoo κλπ)
Βήμα 2
Πληκτρολογήστε "pdf to Word free online conversion service"
 και πατήστε αναζήτηση
Βήμα 3
Επιλέξτε και ανοίξτε την ιστοσελίδα που σας ενδιαφέρει
 και ακολουθήστε τις
οδηγίες που σας δίνει
Βήμα 4
Επιλέξτε το format του αρχείου που θέλετε να
 μετατρέψετε (Word doc), αν υπάρχει
 δυνατότητα επιλογής
Βήμα 5
Με την επιλογή upload file ανεβάστε από τον υπολογιστή σας
το συγκεκριμένο αρχείο
Βήμα 6
Επιλέξτε το format εξόδου που θέλετε να μετατρέψετε (pdf),
αν υπάρχει δυνατότητα επιλογής
Βήμα 7
Δώστε το e-mail στο οποίο θα σας αποσταλεί το τελικό αρχείο pdf
εφόσον χρειάζεται. Σε κάποιες ιστοσελίδες δεν χρειάζεται
 e-mail αλλά περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η μετατροπή
και μετά κατεβάζετε το αρχείο
Βήμα 8
Πατήστε Convert ή κάποιο αντίστοιχο κουμπί
Βήμα 9
Περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η μετατροπή και κατεβάστε
το pdf αρχείο από το site ή ελέγξτε το e-mail σας


Προσέξτε
Αποφύγετε να διακινείτε μέσω internet για μετατροπή αρχεία που περιέχουν εμπιστευτικές πληροφορίες, προσωπικά δεδομένα κλπ. Σε αυτές τις περιπτώσεις ίσως να χρειαστείτε ένα πρόγραμμα που να κάνει τη μετατροπή τοπικά στον υπολογιστή σας

Μετά από αυτή την διαδικασία κατάλαβα ότι τίποτα δεν μπορεί να με σταματήσει από την "τρέλα" και το "ότι να ναι" του pc μου(όχι δεν σε πετάω ακόμα)...Αν και γνώριζα για αυτή την διαδικασία δεν είχε τύχει ποτέ να την χρησιμοποιήσω νωρίτερα.Κατάλαβα πως με κάποιες απλές ενέργειες μπορώ να παρακάμπτω υφάλους που εμφανίζονται μπροστά μου.Αρκεί να έχω οπλιστεί με αρκετή υπομονή και θέληση ώστε να τους αντιμετωπίσω. Όσοι έχουν παρόμοια προβλήματα είναι κάτι ενδιαφέρον..Για τους μέχρι στιγμής τυχερούς ,τι να πω μπράβο!

6 σχόλια: